КНСБ има много искания към служебния кабинет, а служебният премиер Огнян Герджиков е готов да се съобрази с тях. Това стана ясно от брифинга на президента на КНСБ Пламен Димитров след срещата в Министерския съвет.

Премиерът казал, че ще стане гарант на всички действия и стъпки, които би трябвало да систематизират и подобрят начина на вземане на решения и участието на бизнеса и синдикатите в него за европейския въпрос.

Синдикатът е изразил притеснението на въглищните централи в Маришкия басейн за директива, която се обсъжда в Европейския съюз. Тази директива щяла да завиши изискванията към емисиите и да постави под въпрос хиляди работни места в региона. България трябва да реагира бързо с негативен вот, подчерта Пламен Димитров.

Герджиков приел идеята на КНСБ тема на председателството на ЕС да бъде бъдещето на труда в технологичните и дигитални промени. България може да даде много неща в тази посока, убеден е президентът на КНСБ.

Предефиниране на делегираните бюджети в образованието, са поискали още от синдиката. Те искат изваждане на капиталовите разходи от тях.

Обсъдена е и концесията на летище "София". Скоро Герджиков щял да се произнесе дали ще бъде спряна тя, както иска КНСБ.