Регионалният министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ.

Инж. Минчев писмено е разпоредил работата да бъде преустановена, а техниката - изтеглена до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочват от ведомството.

Уволнените шефове в АПИ давали аванс за строителство преди проект

Уволнените шефове в АПИ давали аванс за строителство преди проект

Апостол Минчев поема Управителния съвет на АПИ

Писмото за спиране на всички проекти за ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от уволнения шеф на АПИ, на среща в МРРБ в петък - 23 юли.

Пред журналисти Комитова определи извършеното от Минчев като "саботаж" срещу МРРБ.

Най-лошият вариант е да спрем строителството по средата, незвършеното строителство излиза най-скъпо, изтъкна тя по повод разпореждането за спиране на строителните дейности.

Министърът бе категорична, че не желае да разговаря с уволнения шеф на АПИ, тъй като не е успял да удовлетвори очакванията й. Комитова заяви, че все още няма яснота кой ще заеме поста.

Припомняме, Апостол Минчев беше назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" едва на 27 май тази година, след като предишното ръководство на Агенцията беше освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.