Апостол Минчев е назначен за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщават от МРРБ. Тази сутрин стана ясно за поредните кадрови промени, направени от служебното правителство, които обхванаха и Пътната агенция.

В съобщението от следобеда се посочва, че досегашното ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура" е освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Уволниха и ръководството на пътната агенция

Уволниха и ръководството на пътната агенция

Засега от МРРБ не потвърждават уволнението

Апостол Минчев е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За член на Управителния съвет на агенцията е назначен Веселин Пейков. Той е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Инж. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

За член на УС на АПИ е определен и Ивайло Денчев, който също е инженер по пътно строителство. Досега е бил директор на Областно пътно управление Плевен, като преди това е бил и на други позиции в него. Работил е и в частния сектор.

АПИ не иска да я въвличат в политически разправии

АПИ не иска да я въвличат в политически разправии

АПИ не се страхува от проверки от когото и да било, уверява Дончо Атанасов

Припомняме, че предишното по-голямо сътресение в АПИ бе оставката и обвиненията срещу Дончо Атанасов и Светослав Глосов заради некачествения ремонт на пътя Своге - Нови Искър, предизвикал е тежката катастрофа на автобус, при която загинаха десетки души.

През 2008-ма година обаче се разрази друг огромен скандал, добил известност с аферата "батко - братко", покрай вече бившия шеф на Пътната Агенция Веселин Георгиев, който бе обвинен, че е дал договори за строителство на пътища на фирми на братята си Бойко и Емил Георгиеви. Веселин Георгиев обаче бе оправдан

Орешарски в съда като свидетел по делото "Батко и братко"

Орешарски в съда като свидетел по делото "Батко и братко"

Скандалът бе знаков за управлението на Тройната коалиция