20 са вече жертвите в катастрофата край Своге. Месец и половина след катастрофата въпреки усилията на медиците от "Пирогов", почина още една от ранените жени, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, на 25 август автобус с екскурзианти се обърна край Своге. В деня на катастрофата жертвите бяха 17, а ранените - 21.

На 28 септември почина още една от пострадалите, които бяха в "Пирогов". Така жертвите станаха 18.

Седмица по-късно - на 5 октомври почина още един мъж, 19-ият загинал.

Продължава разследването на инцидента. Към момента шофьорът е единственият обвиняем. Той е с парична гаранция.

Припомняме, заради съмнения, че при ремонтирането на пътя не е използван качествен асфалт, на 27 август следователи влязоха в сградата на "Трейс Груп Холд" АД, която е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък край Своге.

На 28 август властите започнаха проверка и във фирмата "Мега-инвест холд ЕООД" в Дупница, която е партньор на "Трейс груп".

Мащабната катастрофа и състоянието на пътя станаха повод за оставки и обвинения в корупция. Ден преди инцидента от неправителствена организация бяха публикували становище, че тази пътна отсечка не е в добро състояние, въпреки ремонта за почти 23 млн. евро.

Инцидентът бе катализатор за повишаване на политическото напрежение в управляващата коалиция и предизвика оставката на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге.