Коалиция "Неутрална България" ще участва в местните избори с листи за общински съветници и кандидати за кметове. На пресконференция в БТА коалицията обяви нов член ПП "Нова сила", но не отговори на въпроса къде е "Атака". Припомняме, че на предходните избори политическата партия на Волен Сидеров се яви в тази коалиция.

В София "Неутрална България" ще подкрепи кандидата на БСП - Ваня Григорова.

За общински съветници бъдат издигнати кандидати в Русе, Плевен, Ловеч, Червен бряг, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, за кметове - в Ряхово, Русенско, в Лехчево, в Ловеч, в Плевен, каза Валентин Григоров - съпредседател на "Неутрална България" и главен секретар на партия "Русофили за възраждане на Отечеството". Той представи и останалите участници в коалицията - Българската комунистическа партия, Комунистическата партия на България, Партия на българските комунисти и партия "Нова сила".

За първи път всички комунистически партии са заедно на тези избори в тази коалиция - беше обявено на пресконференцията, на която обаче не стана въпрос нито веднъж за социалистически идеи и тези, а за русофилски. Според участниците в пресконференцията поне 70% от българите са русофили, а останалите 30% са национални предатели. Според Николай Малинов "Неутрална България" има всички шансове да вкара по 1-2 общински съветници в населено място, но истинският шанс на коалицията ще дойде на предстоящите съвсем скоро (януари - февруари 2024 г.) предсрочни парламентарни избори, където имат пълния шанс да станат парламентарно представени.

Според Владимир Цеков, БКП, страната ни по никакъв начин не трябва да се набутва между шамарите, а българите "дължим съществуването си на нашата голяма сестра Русия" и отношенията ни с "великата страна Русия се основават на вяра, език и кръв".

Александър Паунов, първи секретар на Комунистическата партия на България, коментира, че са дадени указания на структурите си да се обединяват с леви партии както в София, така и в страната. Това е подходящ момент да забравим различията между нас, за да дадем един достоен отговор на десницата, смята той. Николай Малинов отправи и призив към всички русофили - леви, десни и центристки - за обединение, тъй като това е стратегически момент.

Антон Сираков, председател на новата партия в коалицията "Нова сила" призова да се гласува масово, тъй като това е начинът да се противостои на фалшификацията и моделирането на изборите в България. Той е възмутен, че никой не пита българите искат ли да бъдат в ЕС и НАТО. А пък: "Ако бяхте гласували за Николай Малинов за президент, сега нямаше да се срамува от настоящия...".

Николай Малинов, съобщи, че на 16 септември в местността "Паниците" край Калофер ще се състои XVIII-ият Национален и I-ят Международен събор на приятелите на Русия, в който засега са потвърдили участие представители от двайсет държави. Малинов обеща освен Братя Аргирови и Роси Кирилова и "руска изненада". 

Председателят на Международното движение на русофилите, на Националното движение "Русофили" и председател на партия "Русофили за възраждане на Отечеството" Николай Малинов е със повдигнато обвинение за шпионаж в полза на чужда държава у нас. Той беше и сред последната серия българи, които бяха санкционирани по Глобалния закон "Магнитски".

Николай Малинов слуша в Москва за приятелството между народите

Николай Малинов слуша в Москва за приятелството между народите

Сергей Лавров промотира лозунги от времето на СССР