Бъдещето на БСП ще се реши на 12 септември, не се чувствам бламирана. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова пред bTV.

Тя посочи, че на пленума в неделя са се случили важни неща. "Важното за БСП е, че въпреки съпротивата, пряк избор на председател ще има. Това беше моя основна цел за реформа в партията", обясни лидерът на партията.

В последните четири години имаше две различни мнения за това как БСП да влезе във властта и с кого да управлява. Едната е да сме категорична опозиция, другата - да се търси общо управление с ГЕРБ, обясни Корнелия Нинова.

"Предложих доклад, в който се дава критична оценка на управлението на ГЕРБ и внасяне на вот на недоверие през септември. Постъпиха и предложения за протести, но и това беше отхвърлено", обясни тя и отбеляза, че Сергей Станишев е предложил да се направи кръгла маса с ГЕРБ.

Нинова не се е заявявала за кандидат за втори мандат

Нинова не се е заявявала за кандидат за втори мандат

Пряк избор на лидер ще има, убедена е тя

Това е спор в националния съвет, ако попитаме структурите съм сигурна, че не искат да сме патерица на ГЕРБ, категорична беше Корнелия Нинова. "Не избираме само председател, от това какво ще решат членовете на партията, зависи как ще върви БСП", уточни тя.

На пленума изнесох подробен доклад до стотинка и призовах поименно всички на дискусия, но никой не се отзова, обясни тя за финансовия отчет на БСП. Бюджетът не беше гласуван, а не беше отхвърлен, уточни Нинова.

Тя беше категорична, че партията не е пред фалит. По думите й, всеки който се интересува, може да се запознае с документите.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември