България се е съгласила да приеме неограничен брой мигранти в замяна на частичен Шенген. За това алармира на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, позовавайки се на протокол към споразумението за членството ни в Шенген.

Самият документ, който буди тревогите на левите вече в качен на страницата на Съвета на ЕС.

В документ е записано, че ние нямаме право на мнение за броя бежанци, които ще ни бъдат върнати. Нинова припомни, че има решение на Народното събрание да не се подписват двустранни споразумения за прием на мигранти и попита евроатлантиците демократи уважават ли парламентарната република или заобикалят решение на парламента, което още е в сила.

Нинова повтори оценката на БСП, че частичен Шенген е провал за властта, още повече, че не е ясно кога ще влезем и по суша. Не бива да се гледа на нас като втора ръка хора, изтъкна тя относно частичното ни членство в зоната за свободно движение. Тя бе категорична, че властта е отстъпила от националния интерес, съгласявайки се на частично присъединяване.

Червените са ядосани още, че са обвинявани в дезинформация, но според Корнелия Нинова именно властта разпространява дезинформация.

Правителството излъга българския народ, смята Нинова.

Австрия ни е върнала 113 мигранти за цялата минала година

Австрия ни е върнала 113 мигранти за цялата минала година

Виена е осъществила 11 чартърни полета за целта

Нинова е притеснена и от думите на председателя на Държавната агенция по бежанците, че центровете за мигранти са пълни. България незаслужено получава оценка на второстепенна държава членка, е мнението й. 1 милиард лева годишно ще губим от това, че няма сухопътен Шенген, а в замяна получаваме риск за националната сигурност от неограничения прием на бежанци.

Костадинов очаква България да се превърне в най-големия бежански лагер в света

Костадинов очаква България да се превърне в най-големия бежански лагер в света

От МС са категорични, че няма нови условия за броя на мигрантите заради Шенген

БСП ще поиска изслушване по казуса на външния министър Мария Габриел.