Уважаеми журналисти, не мълчете. Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината.

Така завършва коментара си лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод репликите на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

От ДБГ поискаха оставката му като народен представител

От БСП категорично осъждат "поредния случай на цензура и заплахи към български журналисти". Нинова припомня, че преди дни такава заплаха е отправена към Сащо Диков, вчера - към Елена Йончева, а днес и към Виктор Николаев.

"Никакво оправдание, че става дума за лично мнение на един депутат, не може да изтрие факта, че Антон Тодоров изразява тези позиции не само в телевизиите, но и от парламентарната трибуна под благосклонния поглед на ръководството на партия ГЕРБ, на председателя на парламента и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов."

Според лидера на БСП днешният случай не е прецедент, а начин на мислене на управляващите: или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме.

По-рано тази сутрин от ПП ГЕРБ в позиция до медиите се разграничиха от изказването на Тодоров, както и от изказаните от него тези. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение, посочват от ГЕРБ.

Главчев отказа да е класен ръководител за Антон Тодоров

Главчев отказа да е класен ръководител за Антон Тодоров

От БСП смятат, че заплахите на депутата са системни

От Движение България на гражданите поискаха оставката на Антон Тодоров като депутат.

ДПС също осъдиха поведението на Антон Тодоров.

Репликите на Тодоров бяха провокирани от въпроса дали решението за преговори с компанията "Грипен" за изтребители е взето от "една шайка, която иска да вземе 1.5 млрд. лв.", което беше препратка към книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите", чийто автор е самият депутат.

"Много силни думи използвате, ще ви изядат хляба. Те изядоха и хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала в някаква посока, но виждам, че нещо й липсва столчето", репликира Антон Тодоров на Виктор Николаев, което пък беше намек за оттеглянето на колежката му Анна Цолова от екран миналия месец. "Аз за такъв въпрос уволнявам", заяви още депутатът.