Правенето на политика сега е нелепо, а настоящата ситуация е проблем пред целия народ. Тази ситуация изисква друг тип действия, а не политика, настоя проф. Ангелов.

Той е убеден, че хората нямат нужда в момента от правенето на политика. Единствено единението и рационалното мислене ще доведат до резултат, стана ясно по време на срещата при президента Румен Радев за консултации преди предстоящите парламентарни избори.

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите
Обновена

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

Епидемията е непредсказуема, предупредиха медиците

Тогава, когато е ясна датата на изборите, тогава здравните власти ще имат отговор на всички въпроси, които се задават.

Проф. Ангелов призова да се мисли за всеки един български гражданин. Именно дилемата дали да се мисли за изборите, или за отделния човек се е откроила по време на срещата при президента, според тълкуванието на Костадин Ангелов. Той увери, че ако на държавния глава му трябва помощ, за да вземе информирано решение, здравните власти са готови да го запознаят с генеричната част на плана.

Иначе властите работят по план за изборите, но за да бъде представен, трябва да е ясна датата. За да стъпва на конкретни и ясни факти, този план трябва да е актуализиран и представен непросредствено преди изборите.

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите
Обновена

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите

Трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително и да провеждаме избори

Ако сега представим един план, съобразен с дата, която не знаем, той ще бъде генеричен, категоричен бе проф. Ангелов.

Възможностите за правото на глас на всеки един български гражданин са няколко: създаване на СИК, в които да гласуват само карантинирани лица, СИК, в които да гласуват лица, поставени под изолация и създаването на подвижни СИК за гласуване за хората по домовете. Всички тези варианти се обмислят от здравните власти.

Вотът - като ходенето в магазина – ДДД

Вотът - като ходенето в магазина – ДДД

Проф. Радка Аргирова, проф. Андрей Чорбанов и пулмологът Александър Симидчиев

Сега е време да мислим за здравето и живота на хората, нека да се съсредоточим върху това да се доближим до позитивни резултати в битката срещу коронавируса, призова Костадин Ангелов. Нека да не прибързваме нито с радост, нито с решения, каза той.

"Не може мотивацията при взимането на решения да става с предстоящите избори, както и обвързването с ваксинационния план", акцентира той.

Здравните власти не се ръководят от изборите за взимането на мерките срещу коронавируса, увери Костадин Ангелов. На този етап държавата работи по неофициално обявената дата от страна на президента Румен Радев за провеждането на изборите - 28 март.