Лидерът на БСП Корнелия Нинова използва оставката, за да предизвика скандал в публичното пространство и в БСП, както прави преди и по времето на всеки избори.

Това заяви пред БиТиВи Костадин Паскалев от БСП. 

И Корнелия Нинова хвърли оставка

И Корнелия Нинова хвърли оставка

Абсолютна изненада е за Нинова, че ИК на Румен Радев и Илияна Йотова ѝ искат оставката

Според него поведението на Нинова е неадекватно за политически лидер. В навечерието на важни избори за България чухме за оставката като повод тя да изригне срещу президента Радев, каза Паскалев. Според него партията се нуждае от млад лидер, а документа, свързан с оставката на лидера на БСП, и който тя е обещала да изпрати на всички, до него не е стигнал.

Паскалев обясни, че ще подлага на съмнение всяко нещо, което казва Корнелия Нинов, аз ще подлагам на съмнение.

Той поясни мотивите си - в документа, изпратен от Нинова за нейната оставка, тя е написала, че се оттегля съгласно член 17 от устава на БСП и незабавно Националния съвет трябва да избере заместник-председател, който да поеме функциите на председателя на партията.

В този документ тя е описала как ще дойде заседанието на конгреса, как там тя ще подаде своята оставка, как тя ще бъде констатирана, как чак тогава нещо ще направи Националния съвет и т.н., каза Паскалев.

По думите му така Нинова е искала да доведе до разколебаване на избирателите. Тя иска с приключване на мандата си да не съществува такава партия като БСП, каза още той.

Антон Кутев: Нинова да подаде оставка, за да оцелее БСП
Обновена

Антон Кутев: Нинова да подаде оставка, за да оцелее БСП

Спасяването на столетницата щяло да е дълъг, труден и несигурен процес

Относно преговорите за бъдещо правителство с партиите, които евентуално ще съставят мнозинство, трябва да се състави отделна група, смята Паскалев. Тя да е съставяне от трима членове на НС на БСП и двама на парламентарната група на БСП или наобратно.

Според Паскалев Кристиян Вигенин може да води преговорите вместо Нинова, след като стана ясно, че тя подава оставка. Той призова всички да излязат да гласуват в неделя на балотажа.