Повече обаждания към депутати от "Възраждане" да подкрепят проектокабинет на ПП няма. Това се разбра от думите на лидера на партията Костадин Костадинов, който излезе на трибунка днес пред журналисти в НС, след като вчера на брифинг в БТА пък обяви точно обратното.

Няма как Кирил Петков да прави търговия с "Възраждане". Не сме като търговците в храма, които са дошли да продават. Целта на "Възраждане" е да управлява държавата самостоятелно и няма да позволи на ПП да влизат в контакт с народни представители от "Възраждане", отсече Костадинов.

Костадинов отвърна на твърденията на ГЕРБ с контраобвинение - той пък имал информация че Делян Добрев можело да напусне ГЕРБ в посока ПП.

Костадин Костадинов е знаел за срещите на Галунова с Кирил Петков, както и какво са си казали.

От своя страна депутатът от "Възраждане" Петър Петров е възмутен, че не е прието предложението на партията на Костадин Костадинов в дневния ред на законодателния орган да влезе отмяна на предходното решение по френското предложение за вдигане на ветото над преговорната рамка на РСМ.

Взетото решение на парламента трябва да бъде отменено, но за съжаление на Възраждане председателкият съвет завършил доста бързо, без да бъде обсъдено дали точката е допустима или не е, обясни Петров.

Той видя двоен аршин в поведението на заместник-председателя на Народното събрание. Депутатите от "Възраждане" ще търсят своите права за недопускане на предложенията за разглеждане в дневния ред, което блокира тяхната законодателна дейност.

По думите на Петров парламентът е изчерпан, не работи по правилника и установените процедури досега. Веднъж вече бе поискана оставката на заместник-председателя Мирослав Иванов. Какъв би бил резултатът, ако поискаме отново оставката на заместник-председателя на Народното събрание? При такива схеми парламентът е изчерпан и ние като парламентарна група биваме възпрепятствани да работим, каза още Петров.

Цвета Галунова остава вярна на "Възраждане"

Цвета Галунова остава вярна на "Възраждане"

Разговаряла с Петков, но за българската музика и РПУ-та в селата