"Решението ни ще бъде да не подкрепим "Продължаваме промяната" за кабинет. Оставам във "Възраждане" и не съм казвала, че ще напускам партията". Toва заяви депутатът от "Възраждане" Цвета Галунова пред журналисти в парламента след като миналата седмица се тиражираше, че именно тя ще е една от напускащите групата на Костадинов и евентуално глас, на който ПП ще разчитат.

По думите ѝ всичко, което се излива в медиите, че ще напусне "Възраждане" и ще стане независим депутат, не е вярно. До момента съм стояла твърдо зад "Възраждане" и не виждам причина да не стоя зад тях, уточни Галунова.

Тя обясни, че е разговаряла с премиера Кирил Петков, но още преди да мине вотът на недоверие - темите са били законопроекта за българската музика за квота от 50% в ефира на БНТ и БНР и реформата в МВР и полицейските управления в Стражица и Полски Тръмбеш.

Галунова подчерта, че няма как да има сделка да подкрепи кабинета на ПП за сметка на законопроекта за българската музика.

Костадинов се похвали, че вече не му вербуват депутатите

Костадинов се похвали, че вече не му вербуват депутатите

Не сме като търговците в храма...

Тя е водила разговор с всички партии и депутати, с които смята, че може да има тема, която да обсъди. Никога никой не ми е предлагал нито постове, нито пари, нито стимули, а всичко това, което се изнася по медиите е абсолютна спекулация, изтъкна Галунова.

Тя увери и че ще влезе в пленарна зала като част от кворума, когато се гласува евентуалното второ правителство на ПП.

Борисов алармира: Купуват се депутати да се спънат в прага на НС

Борисов алармира: Купуват се депутати да се спънат в прага на НС

Хванали са се в столовете там и няма измъкване