"Възраждане" критикува, че ГЕРБ и "Продължаваме промяната" "са в коалиция" по отношение на позицията си за Република Северна Македония.

"Изявлението на ГЕРБ и Бойко Борисов от днес, че те са готови да подкрепят вижданията на ПП по отношение на РСМ и дори вдигане на ветото... Всичко стана ясно, за пореден път", каза на трибунка в парламента Костадин Костадинов.

Президентът Радев и той поддаде на натиска и защитава френското предложение за РСМ, смята той. По думите на Костадинов задкулисни решения управляват българската политика и се оказва натиск както върху ГЕРБ, така и върху президента Румен Радев.

"Позволяваха си да говорят как "Възраждане" участва в нова коалиция", възмути се той и обясни, че партията му се обявява срещу преследване на чуждите национални интереси и има аргументи против налагане на позицията на Франция.

Кабинетът "Петков" отказа предложението на Борисов за РС Македония

Кабинетът "Петков" отказа предложението на Борисов за РС Македония

От МС настояват френското предложение да бъде одобрено първо в парламента

"България и РСМ се превръщат от обекти в субекти. С нито едно свое действие ЕС не е показала, че ще следва интереса на България", са мотивите на Костадин Костадинов.

ГЕРБ и ПП винаги са били заедно и това се вижда от гласуванията в НС, смята той.

Все още има разминавания обаче при тях, което дава шанс на България. За пореден път се свали булото на една пропагандна опорка, добави лидерът на "Възраждане".

"Нека да изчакат да минат новите избори, да има нов парламент, тогава да прокарат предложението за РСМ", поиска Костадинов.

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Слави Трифонов стъпи накриво - 41,3% не искат предсрочни избори