Цялата резолюция е излишна, важен е докладът на Еврокомисията и оценката на Европейския съвет. Това заяви пред bTV евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев по повод новината от последните минути, че Европейският парламент е одобрил критичната резолюция за страната ни.

Той поясни, че ноември ще има оценка за върховенството на закона и България ще бъде в първата петица. По негови думи страната ни доброволно иска да бъде оценена от Съвета.

Това, за съжаление, което ще се приеме като текст от ЕП, е рожба на левицата заедно с либералите и е изключително едностранна пропаганда, която ще се използва за предизборна кампания в България, отбеляза Ковачев.

ЕП одобри резолюцията за върховенството на закона в България

ЕП одобри резолюцията за върховенството на закона в България

Документът беше приет с 358 гласа "за"

Припомняме, Европейският парламент одобри критичната резолюция за върховенството на закона в България с 358 гласа "за", 277 гласа "против" и 56 гласа "въздържал се". Във вота участваха 691 евродепутати.

По-рано днес евродепутатите отхвърлиха внесените поправки за президента в резолюцията.

Още вчера пък текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше без споменаване на името му и в който се твърдеше, че бизнесменът финансира продължаващите протести, беше оттеглен от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца.

ЕП не прие поправките за президента в резолюцията за България

ЕП не прие поправките за президента в резолюцията за България

Окончателното й гласуване предстои днес следобед