Кого лъжете?

С този въпрос от страна на социалиста Румен Гечев и скандали започна дебата в пленарна зала по окончателното одобрение на заема за НЕК за делото за АЕЦ "Белене". Той отново настоя да се запише сумата на заема в законопроекта за отпускането му, както да се запише и срока, за който той трябва да се изплати.

Червените бяха категорични, че няма да подкрепят проекта. Припомняме, вчера бюджетната комисия одобри на второ четене законопроекта за заема.

Може ли да нямаме представа кога тези пари ще се върнат, ядоса се и съпартиецът му Таско Ерменков. Защо го правим, попита той. Предложението на социалистите, по думите му, не противоречало на духа на закона. В противен случай се превръщаме в съучастници в ограбването на бюджета на държавата, смята Ерменков.

След като сте причинили болестта на организма, сега предлагате как да го лекуваме, по-добре да замълчите, отговори реформаторът Петър Славов, но попита защо се е стигнало до този заем.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обвини социалистите, че са подписали празен чек за втората атомна централа, без да е посочена сума за централата.