Нека бъдем честни, в центъра на Европейския съюз са християнските ценности. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова.

По думите му в Европа и в България има демографски срив. Трябва да се постараем да върнем нормалността в семействата, смята патриота.

"Полът е биологична категория, а не социална", обясни лидерът на ВМРО. Според него обществото трябва да отговори одобрява ли еднополовите бракове.

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология". В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като "социален пол", "нетрадиционни роли на пола", несъгласен е вицепремиерът.

Не евроскептикът,а еврореалистът се обажда у Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът Каракачанов не иска работа на парче при референдума. Той е против да се питат гражданите искат или не Истанбулската конвенция, защото след това може да дойде друга конвенция. Важно било да се разбере как гледа обществото на сериозните проблеми.

След като ратификацията на Исатнбулската конвенция мина през Министерски съвет и стигна до Народното събрание се разрази бурен дебат не само в обществото, но и сред политическите партии. Освен от ВМРО и "Атака", от БСП също се обявиха против ратификацията, като дадоха заявка и за организиране на референдум. Само няколко дни след като заявиха това, социалистите обаче смениха въпроса. Позицията на БСП беше разкритикувана обаче от бившия лидер и сега председател на ПЕС Сергей Станишев. Да организира референдум още тогава се закани и Красимир Каракачанов.

Миналата седица и президентът Румен Радев се обяви срещу ратификацията на Истанбулската конвенция. Той нарече конвенцията зле написан закон.

Припомняме коалиционният партньор на Каракачанов - Валери Симеонов коментира идеята на колегата си за референдум за гей браковете като глупотевина.

Красимир Каракачанов обясни, че се чувства достатъчно възрастен, за да има свое мнение.

Той не си е позволявал да критикува партньор чрез медиите. Каракачанов не е разговарял със Симеонов тези дни стана ясно от думите му.

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можах да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", обясни Каракачанов.

Коалицията ще я има, ако взаимно уважение и всички си вършим работата, обясни Красимир Каракачанов.