Президентът на ПЕС Сергей Станишев смята решението на БСП да не подкрепи Истанбулската конвенция за политическа грешка. Това зави той е ефир на БНР.

"Не одобрявам решението на Националния съвет на БСП да не подкрепи ратификацията на Истанбулската конвенция, още повече, че голяма част от европейските държави вече са я ратифицирали. Съжалявам за това, смятам го за политическа грешка и за лош знак", коментира Станишев.

По негово мнение жените в България са станали жертва на изкривен дебат. Трудно било да се върви срещу течението. "През последните 10 дни бяха изпратени плашещи сигнали и абсурдни твърдени, които отклониха вниманието от основния факт", изтъкна Станишев. Той допълни, че всяка 4 жена в България лично е преминала през този ад. През 2017 г. жертвите, които бяха убити особено жесток начин от своите партньори са три. Жените очакват нашата подкрепа, заяви Сергей Станишев.

По думите му държавните механизми не работят добре. Предвидените за внасяне от БСП в НС законодателни предложения не можели да засенчат политическия знак на нератифицирането на Конвенцията, смята Станишев.

Драгомир Стойнев: БСП иска конкретни мерки вместо Истанбулската конвенция

Драгомир Стойнев: БСП иска конкретни мерки вместо Истанбулската конвенция

ГЕРБ във властта - пагубно за обществото според червените

Действията на БСП били в полза на ГЕРБ, за да се отвлича вниманието от сериозни вътрешни проблеми. Станишев се опасява, че това няма да се приеме добре от социалдемократическото семейство в Европа.

"Според мен, фокусът на дискусията по предстоящия вот ще бъде изместен заради Истанбулска конвенция и няма да се постигне ефекта, който вероятно се цели.", заяви президентът на ПЕС.

"Третият пол" вкарва порно сцени във "Война и мир", притеснени в БСП

"Третият пол" вкарва порно сцени във "Война и мир", притеснени в БСП

Нинова се опъва за ратификацията на конвенцията на президента на ПЕС Сергей Станишев