"Истанбулската конвенция няма задължителен характер и излишно се политизира. Ние, от БСП, винаги сме защитавали жените и сме пазили семейните ценности", заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

"Третият пол" вкарва порно сцени във "Война и мир", притеснени в БСП

"Третият пол" вкарва порно сцени във "Война и мир", притеснени в БСП

Нинова се опъва за ратификацията на конвенцията на президента на ПЕС Сергей Станишев

По негови думи много по-важно е да има ефективност в действията, отколкото политическа декларативност. Левицата има готовност за промяна на законодателството с конкретни мерки и срещу насилието на жени. Той припомни решението на НС на БСП от вчера "домашното насилие" да бъде инкриминирано и да се инкриминира "преследването" като поведение със заплашителен характер срещу конкретно лице.

Освен това вчера червените решиха да предлагат да се криминализират "насилствените бракове" и "принудителното съжителство на съпружески начала" както и да се засили наказателната отговорност за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, като се предвидят по - високи санкции, особено за извършителите, които имат по няколко заповеди и/или нарушения на заповеди.

Социалистите искат и изграждане на кризисни центрове във всеки областен град, като това стане държавна делегирана дейност.

"ГЕРБ са готови да приемат Конвенцията, което показва, че са готови веднага да се съгласят на всичко, което идва от ЕС, вместо да го подложат на дебат", каза още Стойнев.

Цачева убедена, че Истанбулската конвенция ще бъде ратифицирана скоро

Цачева убедена, че Истанбулската конвенция ще бъде ратифицирана скоро

Постигнатото от Естония ще бъде продължено, увери Валентин Радев

Според него именно това била разликата между управляващи и опозиция. БСП търсили дебат, за да разберат как българите ще усетят позитивите и ще добият самочувствие, че са в ЕС.

Левицата не саботирала Сергей Станишев. Твърдо стоим зад г-н Станишев, отново да бъде лидер на ПЕС, категоричен бе Стойнев.

БСП подкрепяла развитието на зимния туризъм, но е против корпоративните интереси и нарушаването на законодателството, акцентира Стойнев. Решението за строеж на втори лифт било взето, именно когато Стойнев бил министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Симеонов и Джамбазки поведоха шествието за втори лифт на Банско

Симеонов и Джамбазки поведоха шествието за втори лифт на Банско

С развети български и европейски знамена банскалии застанаха зад втори кабинков лифт

"Дори в малките ски курорти в Западна Европа има по над 15 лифта. Не е нормално България да не се превърне в туристически център на Балканите, при положение, че нямаме конкуренция. Не пречи туристите от Турция и Гърция да идват тук и да карат ски. Както и страната ни да се превърне в международен ски-център на Балканите. За туризма сме, но да се спазват законите", категоричен беше Стойнев.

Левицата не приемала, когато ГЕРБ управляват, Цветан Цветанов и Цецка Цачева да ходят на протести и да казват - ние искаме втори лифт. Било "шизофренично".

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Не вярва в позицията: "Силни сме, когато сме сами"

Оставането на ГЕРБ във властта е пагубно за българското общество. Така Стойнев коментира предстоящото искане за вот на недоверие. "Това е продължаващ разпад, изтощение на цели социални системи- здравеопазване и образование, загуба на ценно време за висок и стабилен икономически растеж и това ще доведе до изчерпване на обществен ресурс заради всеобхватната корупция", обясни позициите на левицата Стойнев.

БСП казва, че има управленска алтернатива. ГЕРБ и коалицията им, трябва да си тръгват. Те пречат на нормалното развитие на държавата, категоричен беше зам. - председателя на ПГ на "БСП за България".