"Аз съм горд, че имам интелигентни съветници и секретари, началник кабинет. Но в никакъв случай те не са причина за напрежение между нас, а това са много други неща - пренебрежителното отношение към националния суверенитет, скалъпената целенасочена парламентарна комисия за нови изтребители и грубите лъжи покрай нея, прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили, идеята за безкрайни концесии, липсата на прозрачност в собственост, в управленски решения, в харчене на финансови средства.
Катастрофата в чуждестранните инвестиции, липсата на политика по отношение на човешкия капитал, мизерните пенсии и заплати след дълго прокламиране на растеж и стабилност. Това са все неща, които всяват напрежение.".

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на критиките на премиера, отправени в телевизионно интервю към съветниците му. Президентът беше на посещение в БТА по повод 120-та годишнина на агенцията.

Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, но ще подмина думите на БСП

Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, но ще подмина думите на БСП

Няма да има рокади в кабинета...

"Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, аз възприемам като груба манипулация. Както виждате г-н Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа, заявена от г-н Доган.
Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски закон за КТБ и ако някой наистина смесва в едно изречение, хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори и на въпроси.

Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в полза на г-н Пеевски?", попита Радев.

Пеевски съветва Радев и Борисов да си решат проблемите като генерали

Пеевски съветва Радев и Борисов да си решат проблемите като генерали

Нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии

Относно Истанбулската конвенция президентът заяви, че иска да поздрави премиера за позицията по темата и му препоръча да прочете конвенцията на английски или на френски език.

"Аз също мога да му дам съвет - да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България", категоричен беше президентът.

Борисов парира с въпроси вероломното нападение към правителството
Обновена

Борисов парира с въпроси вероломното нападение към правителството

Неговите хора са убили хиляди българи като кучета, а той мълчи

За напускането на Елена Йончева от поста прессекретар на президента, Радев заяви, че тя е изявила желание да работи и по създаването на филми, но той е бил ясен, че тя няма как да съвместява тези неща и тя го е приела.

По повод ветото на закона за посадъчния материал посочи, че аргументите са му били ясни и разбрани от народа.

За срещата ЕС-Турция в България, Радев коментира, че се надява ролята на страната ни да не се изразява по думите му: "домакинът, който разнася шербет" и очаква на Турция да бъде поставен въпросът за гаранция за ненамеса във вътрешните ни работи по време на изборен процес, както и за обезщетенията за тракийските българи.

Ердоган идва във Варна на 26 март за среща на върха ЕС-Турция
Обновена

Ердоган идва във Варна на 26 март за среща на върха ЕС-Турция

До днес не беше ясно кога точно ще се проведе срещата

Президентът присъства на работното заседание на журналистите от БТА, а след него отбеляза, че днес основен фактор в информацията е скоростта и това е огромното предизвикателство. Доколко ще се спазят принципите за обективност и достоверност, които са стълбовете на качествената журналистика, които все по-често се подкопават от икономически и политически натиск, зависи от добрите професионалисти. "Именно тук си личи истинският професионализъм", категоричен беше Радев.

"Радвам се, че има такава българска телеграфна агенция", добави още той.