ПГ на БСП внася допълнения в Закона за защита от домашното насилие. Силата на БСП е в нейната последователност, обяви на брифинг Драгомир Стойнев.

Задължително се изграждат кризисни центрове за пострадали от домашно насилие, предлагат червените. Те трябва да са на територията на всички области и ще се финансират от държавния бюджет. Стойнев настоява предложенията на червените срещу тормоза вкъщи да се гледат бързо в комисиите. Ако ГЕРБ приемат бързо промените до края на лятото ще има такива кризисни центрове.

Около 2,5 милиона лева годишно ще струва издръжката на кризисните центрове. Ето ги реалните действия, обяви Стойнев. Единственото ни желание е ГЕРБ да бъдат по-активни, настоя червения депутат.

БСП гони Добрев от НС, той настоява да го разстрелят

БСП гони Добрев от НС, той настоява да го разстрелят

Сложил си червена вратовръзка като знак на примирие с левицата

Левицата готви още законопроекти, които да гарантират спокойствие на жените, жертви на домашното насилие. Само пет са официалните центрове за жертвите. Левицата очаква предложенията им да бъдат приети единодушно. Винаги сме били противници на домашното насилие, каза Стойнев. Искаме сега веднага тези центрове да бъдат изградени, допълни социалистът.

За Истанбулската конвенция той каза, че тя има проблем за обществото и смята, че тя няма да бъде приета. Драгомир Стойнев бе категоричен, че грешките на управляващите са толкова много, че червените едва смогвали да ги коригират. За писмото от ПЕС Кристиян Вигенин бе лаконичен, че всяка партия можела да изрази свое отношение. БСП не е подкрепяла Конвенцията на конгреса на ПЕС. Гледаме напред, изтъкна той.

Корнелия Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията

Корнелия Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията

ГЕРБ ползва вътрешна информация от ПЕС и подвежда гражданите

Припомняме, по-рано днес Корнелия Нинова изтъкна на посещение в Пловдив, че на всяка цена трябва да защитим децата си. Тя няма да отстъпи под натиска, заяви социалистката и успокои гражданите.

От БСП се обявиха против ратификацията на конвенцията. Социалистите дори дадоха заявка и за организиране на референдум. Само няколко дни след като заявиха това, червените обаче смениха въпроса. Позицията на БСП беше разкритикувана от бившия лидер и сега председател на ПЕС Сергей Станишев.

Припомняме, преди два дни соцлидерът Корнелия Нинова публикува в профила си във Фейсбук, че Цветан Цветанов е излъгал, че тя е подкрепила конвенцията. "Във връзка с горещия дебат "за" и "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията", отсече тогава Нинова.

От своя стра пък ПЕС заявиха, че Българската социалистическа партия е участвала пълноценно в процеса по обсъждане, редактиране и окончателно приемане на Истанбулската конвенция в процедурата на обсъждане в ПЕС.

На 1 февруари и президентът Румен Радев се обяви против ратификацията на документа. Той коментира, че Истанбулската конвенция е зле написан закон. 

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Документът е зле написан закон според президента