Депутатите от БСП искат отстраняване на колегата си от ГЕРБ Делян Добрев от парламента. Идеята дойде от социалиста Александър Симов заради решението на Конституционния съд по казуса с оставката на Добрев.

Парламентът не може да не приеме оставката на Делян Добрев, реши КС

Парламентът не може да не приеме оставката на Делян Добрев, реши КС

Според съдиите отхвърлянето е противоконституционно

Тази идея предизвика гнева на народните избраници от управляващата партия. Данаил Кирилов от ГЕРБ възрази срещу подобно искане. Създава се напрежение в зала. Уронва се престижът на народен представител, по думите му.

Йончева си иска Делян Добрев в парламента

Йончева си иска Делян Добрев в парламента

Подаването на оставката било, за да отмине бурята

Чудя се всеки ден защо колегите от БСП ме мразят, включи се и Делян Добрев. Отговорът му е - всеки ден бил със синя вратовръзка. Затова днес си сложил червена - да "укроти Левицата".

Викнете полицията, да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел, предложи Добрев.

Александър Симов поиска да се гласува допуск на Делян Добрев в зала, за да има основание да е в законодателния орган.

Припомняме, на 1 октомври, неделя, депутатът Делян Добрев обяви, че ще напусне политиката, след като беше обвинен за схеми в община Хасково от червения депутат Елена Йончева.

Няколко часа след като Добрев обяви това герберите в цялата страна се обявиха против това негово решение. В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ помолиха депутата да не се оттегля и призоваха премиера Борисов да не му приема оставката.