"В никакъв случай не отстъпвай под натиска на ПЕС и Сергей Станишев", призовават пловдивските социалисти лидера си Корнелия Нинова. Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията да не се ратифицира Истанбулската конвенция.

Жените от пловдивската структура на червените заявиха, че са били най-активни в кампанията против насилието над жените, но не приемат джендър идеологията. С благодарност се обърнаха към парламентарната група, че внася промени в Наказателния кодекс, с които насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията.

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Документът е зле написан закон според президента

Създаване на кризисни центрове за пострадали от домашно насилие ще предложат социалистите в НС днес, информира Нинова.

"По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция", изтъкна соцлидерът.

Пловдивски учителки изразиха пред Нинова недоволството си от опити в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и заявиха категорично, че няма да допуснат такова в техните часове. Те са скептични към образователната реформа на ГЕРБ.

"На всяка цена трябва да защитим децата си. Няма да отстъпя под натиска. Бъдете спокойни. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал", заяви Корнелия Нинова.

Нинова акцентира, че държави, които обичайно са давани за добър пример като Унгария, САЩ и Великобритания не са ратифицирали конвенцията. "Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си", обобщи Нинова.

Корнелия Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията

Корнелия Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията

ГЕРБ ползва вътрешна информация от ПЕС и подвежда гражданите

Припомняме, преди два дни соцлидерът Корнелия Нинова публикува в профила си във Фейсбук, че Цветан Цветанов е излъгал, че тя е подкрепила конвенцията.  "Във връзка с горещия дебат "за" и "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията", отсече тогава Нинова. 

От своя стра пък ПЕС заявиха, че Българската социалистическа партия е участвала пълноценно в процеса по обсъждане, редактиране и окончателно приемане на Истанбулската конвенция в процедурата на обсъждане в ПЕС.

Припомняме, след като ратификацията на Исатнбулската конвенция мина през Министерски съвет и стигна до Народното събрание се разрази бурен дебат не само в обществото, но и сред политическите партии. Освен от БСП, които се обявиха против ратификацията, от ВМРО и "Атака" също се възпротивиха. Социалистите дори дадоха заявка и за организиране на референдум. Само няколко дни след като заявиха това, социалистите обаче смениха въпроса. Позицията на БСП беше разкритикувана обаче от бившия лидер и сега председател на ПЕС Сергей Станишев. Да организира референдум се закани и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.