"Във връзка с горещия дебат "за" и "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията." Това заяви в пост в личния си профил във Фейсбук соцлидерът Корнелия Нинова.

Тя изтъква, че не е гласувала за конвенцията на нито един международен форум. Мнението и е, че ГЕРБ, ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани.

Тя обясни, че от ГЕРБ показали списък с регистриралите се за участие във форума, представяйки го като списък на гласувалите.

"Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай. И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените", категорична е Нинова.

Тя акцентира, че също така винаги ще се бори против това жените да бъдат употребявани като знаме за налагане насила на българското общество на джендър идеологията. Според нея това засяга и "т.нар. социален, а по същество трети пол". Социалистката е против въвеждането му в българските училища. Да пазим децата, призова соцлидерът.

Цветанов: Усещанията в МС бяха, че Конвенцията не предизвиква противоречия

Цветанов: Усещанията в МС бяха, че Конвенцията не предизвиква противоречия

През 2017 г. от БСП има парламентарно питане към Цачева за приемане на документа

Припомняме, миналата седмица Цветан Цветанов обясни, че в МС усещанията са били, че Конвенцията не предизвиква противоречия между политическите сили. Като доказателство тогава той посочи всичко, което БСП са правили като инициативи и кампании. По думите му БСП са имали кръгли маси за стартирането на процеса за Истанбулската конвенция. Цветанов изтъкна, че това са официални документи.

По думите му имало и парламентарно питане към министър Цецка Цачева кога и защо не се приема Истанбулската конвенция към края на 2017 г. от две народни представителки от БСП.