Столичният общински съвет (СОС) не избра кмет на район "Красно село" след три часа дебат в предизборна обстановка. Докладът бе първа точка в заседанието днес. Кметът Росина Станиславова е с обвинения за неправилно усвояване на средства по програма "Топъл обяд".

Предложението на ГЕРБ в началото на обсъжданията представи председателят на СОС Георги Георгиев - "Демократична България" да излъчи име за нов кмет, тъй като районът е техен, по възможност постът да се заеме от един от тримата зам.-кмета.

Албена Белянова, Николай Веселинов, Веселин Кирев са зам.-кметовете. Предложението те да бъдат избрани на мястото на Станиславова бе отхвърлено от общинарите.

През целия дебат съветници от ДБ отказваха да обявят номинация, направи я вече независимият Методи Лалов.

БСП предлага свой общински съветник за кмет на столичния район "Красно село"

БСП предлага свой общински съветник за кмет на столичния район "Красно село"

Предложението трябва да бъде разгледано на следващото заседание Столичния общински съвет

Георги Георгиев се ядоса, че се правят процедури и 3 часа се дебатира казусът, който е в съда.

Думата взе зам.-кметът Веселин Кирев след въпрос на Георгиев дали е дал разрешение да се отделят две паркоместа в района, които се смята, че са били гробът на Васил Левски. Кирев призна, че идеята е била негова.

Семинар по административно право за съветници в края на мандата обеща да организира Георги Георгиев. По негово предложение следващата седмица ще има извънредно заседание на СОС за избор на кмет на "Красно село".

Припомняме, че Общинска избирателна комисия "Столична" отстрани Росина Станиславова от кметския стол в района, след като Върховният административен съд окончателно призна наличието на конфликт на интереси при сключен от нея трудов договор с дъщеря й за работа по проект.