Бурно начало на Външната комисия. ИТН и ПП "кръстосаха шпаги " за новата коалиция. В дневния ред е изслушване на първия ни дипломат Теодора Генчовска за преговорите с РСМ.

Тошко Йорданов не видя смисъл в изслушването. Атанас Михнев от ПП атакува новата коалиция. Йорданов възропта срещу това и го обвини в нагло поведение. Георги Михайлов от БСП се опита да укроти страстите, връщайки се към темата. За разумен и спокоен дебат настоя и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

От Възраждане поискаха отлагане на заседанието, защото парламентът бил фалирал. От партията настояха да не се поставя каруцата пред коня. Ние от тук без решение не бива да излизаме, каза Даниел Митов. Ангел Георгиев от Възраждане заподозря външен натиск да се вземе решение за членството на РСМ в ЕС.

От левицата не искат да се бърза с решение. За къде бързаме ние?, недоумява Георги Михайлов. Бързаме да се поклоним на някаква сцена, изтъкна той. Тошко Йорданов поиска да се видят националните предатели.

От ПП предложиха с минута мълчание пред портретите на великите личности в залата на заседанието да се осмисли дневния ред.

ПП предупреждават за нова мъгла над Външна комисия

ПП предупреждават за нова мъгла над Външна комисия

От "Продължаваме промяната" ще настояваме заседанието да е открито