"Трябва да следваме като приоритети социално-икономическата криза, кризата в здравеопазването и корупцията. Говорим за демографска криза и разрешаване на социалните неравенства. Подоходното данъчно облагане е един от инструментите. Не може да се работи на час по лъжичка и само да запълваш дупки". Това заяви заяви Крум Дончев от БСП пред "Денят ON AIR".

Дончев е и водач на листата на социалистите в Габрово.

По думите му, има ресурс, който да бъде насрочен към държавните и общинските болници, но първо трябва да се спре източването им.

БСП решава за коалиция след изборите и с допитване до членовете си

БСП решава за коалиция след изборите и с допитване до членовете си

Напрежението с подреждането на листите стихва

Според него, БСП в момента е силна опозиция, консолидирана партия, а вътрешните проблеми вече са минало.

"Преди 4 години се формирахме като много сериозна опозиция, след което започнахме да се водим по "Визия за България" и заедно с нея дойдоха експертите. БСП отключи онзи истински заряд на приемствеността. Попълненията ни в гражданската квота са доказателството", подчерта социалистът.

Той обаче не пожела да коментира бъдещи коалиции след изборите на 4 април. Това заяви соцлидерът Корнелия Нинова преди 2 седмици, когато БСП се регистрира в ЦИК за участие на парламентарния вот.

На въпрос има ли партии, с които БСП няма да се коалира, независимо от процедурата, която от партията ще стартират, Нинова заяви, че единствено членовете и симпатизантите, които са подкрепили партията ще решават този въпрос. Всички партии, които влязат в парламента след изборите, ще бъдат предложени на членовете на БСП и каквото те решат, изтъкна Нинова.

От Позитано 20 уверяват: Няма напрежение в листите на БСП

От Позитано 20 уверяват: Няма напрежение в листите на БСП

Няма шанс и след изборите да излезе новина за коалиция с ГЕРБ, уверена Ирена Анастасова