"От 5 години БСП се борим за машинно гласуване. Смятаме, че това е начина да се спрат манипулациите на вота." Това заяви в ефира на БиТиВи депутата от БСП Крум Зарков. По думите му е лъжа, че големия срив на БСП се дължи на гласуването с машини. Според него намалялата подкрепа на партията се дължи на политиката, която се води,

Зарков заяви, че избирателя няма как да бъде спокоен, ако преди всеки избор се променят правилата за гласуване. Спада в избирателната активност е сравнително идентичен на местата където се гласува с бюлетина и където се гласува с машина. Разликата е съвсем малка, добави той.

По думите му през последната година хората са се уморили от избори. За ниската избирателна активност е допринесла и пандемията.

Зарков коментира и темата за коалицията и политическата обстановка в страната. Той заяви, че когато Слави Трифонов е обяви, че изтегля министрите си от управлението, е предупредил колегите си от БСП да се готвят за избори. По думите му от самото начало е било ясно, че коалицията ще бъде трудна, щом на едно място са събрани леви и десни. Няма партия, която да е излязла по-силна от управлението, има неща с които БСП да се гордее, каза още той.

Зарков коментира и темата за отзованите 70 руски дипломати. Той потвърди, че министрите на БСП не са били информирани за решението на премиера.

По въпроса за предстоящото връчване на първия мандат, Зарков запита какво ще се промени ако ПП излъчи кандидат за премиер, който не е Кирил Петков? По думите му това което е събрало коалицията в началото, въпреки различията, е общата кауза за борба с корупцията.

Трябва да се направи нов диалог и стабилно мнозинство в парламента. Това обаче изглежда трудно, допълни народния представител.

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Изпълнителният съвет на ПП се събира днес