БСП се връща на масата за преговори за правителство, когато "Продължаваме промяната" предложи друг кандидат за премиер вместо Кирил Петков. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с премиера в оставка Кирил Петков в парламента. "За левицата това е неприемлива кандидатура", категорична бе тя. Нинова поясни, че Петков е запознал парламентарната група с целия процес за решението за изгонване на руските дипломати - кой е участвал. Но това не променя по никакъв начин позицията на БСП.

Корнелия Нинова отказа да отговаря на въпроси на журналисти и се прибра в стаята на ПГ на БСП.

Стана ясно, че се събира изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", за да обсъдят днешните разговори по темата.

Кирил Петков за решението на БСП: Утрото е по-мъдро от вечерта

Кирил Петков за решението на БСП: Утрото е по-мъдро от вечерта

И сега в руското посолство продължава да има над 40 служители, което е голяма бройка

Самият Кирил Петков твърди, че няма еднолично решение по темата с изгонване на руските дипломати от България. Той поясни за пореден път, че това е станало последователно институционално. "Цялата машина е работила по този въпрос от дълго време. Единствената грешка, която допуснах, е комуникационното представяне на събитието и то трябваше да излезе от институциите, които са работили по темата", каза премиерът.

По думите на Кирил Петков диалогът продължава. И преди е "имало непреодолими неща, но сме успявали да ги преодолеем", уточни той. За премиера най-важни остават икономическото състояние на страната и антикорупционната тема.

"Много е изгодно за някого цялата тема да е "трябва или не трябва да се гонят руски дипломати", а важното са цените, КПКОНПИ. Много е удобно за някои среди това да се измести", обясни той.

"На базата на всички доклади, няма правителството, което да вземе друго решение. Имаме 43 дипломати, няма европейска страна с толкова на брой служители", заключи министър-председателят.

Другите еднолични решения на Петков според Нинова - спирането на руския газ и затвореното небе

Другите еднолични решения на Петков според Нинова - спирането на руския газ и затвореното небе

Решението за руските дипломати е трябвало да мине през МС