снимка: emaxpress
Структурите на синдикатите в държавната администрация към КТ «Подкрепа» обявяват стачна готовност.

Синдикатите се противопоставят на промените на условията на труд и заплащане на държавните служители, подготвяни от вицепремиера Симеон Дянков.
От синдикалната роганизация посочват, че продължава отказа на вицеприемиера да се срещне с тях и да стартира социален диалог.

"Отчитайки явно заявените му чрез медиите намерения за нови съкращения в администрацията, отново несъгласувано със синдикатите, последвани от промяна на заплащането и въвеждане на някаква неясна хибридна система на същото", ИС на НСАС "ПОДКРЕПА" обявява стачна готовност", пише в изявление до медиите.

От синдиката подчертават, че продължава още неяснота около заплащането на отпуската по болест и използването на натрупаните по вина на ръководителите в администрацията платени годишни отпуски.

И днес в НСТС не се разбраха по въпросите с използване на стария платен отпуск и заплащането на болничните.
                            Още...

Очертава се и тенденция тези проблеми да се решат в ущърб на служителите, въпреки ясното съзнание, че работниците и служителите нямат никаква вина за настъпилата финансова криза и не бива те да носят основния товар за излизането от нея.

Освен това от КТ „Подкрепа" се обръщат към афилираните организации на PSI и EPSU с призив за солидарни действия и взаимопомощ.