Меглена Кунева оглави листата на НДСВ за евроизборите. Меглена Кунева бе представена като „скоростен бегач на трудни разстояния".
По думите на Гергана Паси българският еврокомисар „има изключителен опит в борбата с великите сили".

„Страната трябва да става все по-европейска", заяви лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски.
Ние НДСВ сме европейското лице в българската политика, категоричен е бившият монарх.

Пред кандидатите за евродепутати той обясни , че в Брюксел на първо място те ще представят България, после НДСВ.

Според него ключово за развитието на България е колкото се може повече хора да отидат да гласуват на 7 юни.
„Европейският парламент представлява онзи фантастичен проект, който представлява Европа, каза още Сакскобургготски и допълни, че „предстои много работа".

Той обясни още, че партията не се е отклонила от европейските цели и продължава да се бори за тях.
Според лидера на НДСВ, ако България не е била член на ЕС нямало да се справи с кризата.

„Екипът е чудесен", посочи още Симеон и изтъкна, че България има място в обединена Европа.

Кандидатите на жълтите бяха представени от министъра по европейските въпроси Гергана Паси.

Предлагаме най-силната европейска листа, с най-силния водач, изтъкна тя. Това е листа, която е балансирана, посочи още министър Паси.

Съотношението жени към мъже е 9 на 8. Средната възраст на тази листа е 43 години и половина, обясни още министърът по европейските въпроси.

Втора в листата е Антония Първанова, на трето място е говорителят на жълтите Станимир Илчев.
Четвърта е досегашният единствен евродепутат на НДСВ Биляна Раева, която по думите на Гергана Паси, за симпатизантите на НДСВ е позната и успешна.
В нейно лице НДСВ има усещането, че има не един, а двама депутати, изтъкна министър Паси.

На пето място в листата е Даниела Русева - областен координатор на НДСВ-Шумен. Номер шест е Людмила Иванова - магистър по библиотечни и информационни дейности. Номер 7 е Георги Денков - доктор по право.

На осмо място е „най-красивият глас" в листата - певицата Деси Добрева. На 9 място е учителката Пенка Ненкова. На 10 място е най-младата кандидатка за евродепутат, родената през 84-та година в Силистра Галина Райчева.

Не 11 позиция е друг музикант - Савино Батанов. На 12 място е изборът на младежкото НДСВ Иво Чифлички. На 13-то място е областният координатор на НДСВ в Благоевград Красимира Тагарева. 14-ти е Любомир Георгиев, 15-ти Светлозар Дойчев, номер 16 е Красимир Катев и на 17-то последно място е Соломон Паси.

Три седмици отпуск от работа в европейската комисия взема Меглена Кунева, за да се включи в кампанията. „Имам нужда от това", заяви тя.

Най-силният мотор за нас е Европа, подчерта българският еврокомисар. Три основни цели си поставя тя за вота - хората да знаят повече за Европа, повече хора да отидат да гласуват и добър диалог с всички хора.

„Аз всъщност обичам да се явявам на избори", сподели още Кунева.