Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева отправи остри критики към новото правителство по отношение на външната политика, след като бе помолена да коментира последното посещение на Бойко Борисов в Турция.

"От доста години в България живеем в пиар реалност. Посещението в Турция е един чист пиар. Аз никога не бих поела функция в МВнР, защото това е много висока топка. Външната ни политика в момента е дадена на лаици. Те могат да са общоинтелигентни, но това не ги прави по-малко непросветени", изтъкна Дончева пред Нова телевизия.

Борисов полага усилия за добрия тон между ЕС и Турция

Борисов полага усилия за добрия тон между ЕС и Турция

Европа е нашето семейство, а Турция е нашият най-голям европейски съсед, каза Борисов

"Това е много тънка работа, изисква огромни познания и контакти. Това се натрупва в продължение на години", допълни тя.

"Новият правителствен екип няма визия и това си личеше още от предизборната кампания. Един месец ни обясняват, че е голямо постижение, че ще махнат табелите, означаващи камерите на пътя. Тези хора си вярват, че правят някакви велики законотворчески дела", остро критикува Дончева.

Според нея турска намеса, както и намеса на Русия и САЩ в политиката у нас, винаги е имало и ще има и занапред.

"Тя трябва да бъде минимизирана от държавници, които разбират от това. Когато невежеството вземе връх в една държава, това рядко е в една сфера. Невежеството взима връх във всички сфери и тогава, за да компенсираш това, започваш с пиар упражненията", подчерта Дончева.

Тя коментира и темата за съдебната реформа.

"Тя е императивно необходима, но среща тежка съпротива на цялото статукво, което в момента е парламентарно представено", заяви Татяна Дончева.

Турция ни разграничила от ЕС, само ние сме подкрепили Ердоган

Турция ни разграничила от ЕС, само ние сме подкрепили Ердоган

Това обяви бившият ни консул в Одрин Георги Димов