emaxpress
Иван Костов да си развали спокойствието и да отиде при главния прокурор. Той е пипнал парата и затова защитава сводници, кравари и лихвари, каквито са моите опоненти. Това обяви пред журналисти в Сливен кметът на града Йордан Лечков, цитиран от sliveninfo.com.

Изявлението му дойде, след като в неделя вечерта лидерът на ДСБ заяви в ефира на Нова Телевизия, че е завел опонента на сливенския кмет при главния прокурор.

Аз отдавна знам за това, но очаквах да се разкрие сам. Доказа се, че атаката срещу мен е политико-икономическа. Това е политическо брокерство. Миналата година ме проверяваха, защото съм с ГЕРБ, сега пак, заяви Лечков.

Той счита изявлението на Костов като потъпкване на демокрацията. ДСБ са общо 5 човека в парламента, а искат да определят политиката на страната, заяви Лечков.

По Нова Телевизия Костов така и не спомена името на опонента на Лечков - общинският съветник Радостин Русев. В същото време обаче отхвърли обвиненията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че е адвокатствал на опонента на сливенския кмет. А за адвокатстване на Костов вицепремиерът Цветанов говори в Сливен именно във връзка с така наречения Радото.

През юли Цветанов каза: "Видя се, че Радото се води от личните си интереси. Изненадан съм от политическите адвокати около него и от активната роля и позиция на Иван Костов. Знам, че той съдейства за развеждането на Радото из София, по определени места, за да се говорят неща, които са несъстоятелни".

След министерското изявление в Сливен, пак през юли, съветникът Радостин Русев заяви: „Никога не съм доближавал Иван Костов на повече от 5 метра и никъде не ме е развеждал".