"Изненадваща е липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС, но предвид предстоящите затруднения при съставянето на бъдещия коалиционен кабинет, какъвто би трябвало да бъде, това отваря сериозни възможности пред ДПС за коалиране в много посоки".

Това заяви пред БНР политологът Георги Киряков в коментар на лицата, които се появиха на партийните листи за парламентарните избори на 4 април.

"Отсъствието на две знакови партийни фигури за ГЕРБ - Менда Стоянова и Красимир Велчев, но пък присъствието на Данаил Кирилов (бивш министър на правосъдието в настоящето правителство на Бойко Борисов - б.р.), който доста сериозни проблеми създаде на партията и на премиера със своето действие и думи, е странно. Говори се за проветряване в ГЕРБ, а през задната врата вкарваме отново хора, които са допринесли за дискредитирането на управляващите", отбеляза политологът.

ДПС се регистрира за "най-важните избори след 89-та"

ДПС се регистрира за "най-важните избори след 89-та"

Движението приема за партньор всеки, чиято цел е България да се развива ускорено и догонващо

Според него би било странно, ако партиите не се бяха възползвали от медийната популярност на медиците, които добиха публичност в годината на Covid пандемията.

Киряков обясни, че включването на "звезди" от различни сфери - от музиката до футбола - е опит на партиите да популяризират листите си, но прогнозира, че тяхното присъствие няма да донесе политически дивиденти на изборите.

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Според политолога Петър Чолаков нямало нищо чудно ГЕРБ и ДПС да са си дружки в следващия парламент