И Движението за права и свободи подаде документи в Централната избирателна комисия за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 4 април, съобщава БНТ.

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ заяви, че това са едни от най-важните избори за България след 89-а година, тъй като ще определят посоката за развитие на страната.

Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме, отбеляза той след регистрацията.

Според него, за да се развиваме ускорено и догонващо, трябва да възстановим нормалността в политиката и демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата.

Хамид: За ДПС това са най-важните избори от 1989 г. насам

Хамид: За ДПС това са най-важните избори от 1989 г. насам

Държавата трябва да се гради наново

Карадайъ посочи, че ДПС не веднъж са посочвали оценката за състоянието на демокрацията в страната и начина на правене на политика със своите декларации и на партийните си форуми. Тази оценка към настоящия момент не е много добра, категоричен бе той.

Движението има ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната.

"Последните 5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата и на базата на партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи Но за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети и на Европейския съюз. И, щем не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме в България", коментира партийният лидер.

Той заяви, че всеки, чиято цел е България да се развива ускорено и догонващо и споделя европейските приоритети може да бъде потенциален партньор на ДПС.

Припомняме, че партиите, регистрирали се досега в ЦИК, са: КОД, ВМРО "Изправи се? Мутри вън!", "Демократична България" , БСП, АБВ, "Републиканци за България", "Възраждане", "Атака" и "Коалиция ЗАЕДНО за България", Има такъв народ".

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Според политолога Петър Чолаков нямало нищо чудно ГЕРБ и ДПС да са си дружки в следващия парламент