И ВМРО внесоха документите си в ЦИК за участие в изборите на 4 април.

Събраните 7700 подписа в подкрепа на ВМРО бяха внесени от председателя на предизборния щаб и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов, придружен от народните представители Александър Сиди и Мария Цветкова, общински съветници и младежи от Националния младежки комитет на Организацията.

Заявката за участие и в бъдещия парламент Юлиан Ангелов аргументира с продължаване на политиката на дадени и изпълнени обещания, например по доходите и пенсиите. ВМРО залагат и на темите сигурност, работеща икономика, грижа за семейството и децата.

Патриотизмът е чисто дело. Надяваме се повече българи да припознаят патриотичната кауза, посочи Ангелов. Очакванията на ВМРО са добри след отчетените успехи на европейските и местните избори. "Хората видяха, че ВМРО изпълнява нещата, които обещава. Продължаваме", заяви Ангелов.

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Няма драма със заличаването на "Атака" от ОП, според депутата

Юлиан Ангелов призова политиците да превъзмогнат егото си и да работят за доброто на България и българите, като изрази надежда разединението в българското общество да бъде преодоляно и в следващия парламент всички партии да застанат зад обща платформа с очертани 4-5 основни приоритета.

Ангелов припомни и заявената "мисия по отношение на запазване на нормалността" със спирането на Истанбулската конвенция, антидетската стратегия и узаконяване на еднополовото съжителство през Закона за домашното насилие. За ВМРО водещи остават укрепване на брака, семейство, традиционните български семейни и християнски ценности, отглеждането на физически и психически здрави деца, морални и нравствени личности, възпитани в български национален дух.

ВМРО очаква да се запази добрият тон с НФСБ

ВМРО очаква да се запази добрият тон с НФСБ

Не се притеснява от коалицията на НФСБ с „Воля”...

Припомняме, че по-рано днес документите си за регистрация внесоха и от бившия коалиционен партньор на ВМРО - "Атака". 

ВМРО все решение за самостоятелно участие в парламентарните избори изненадващо, особено за другия партньор в ОП - Валери Симеонов, лидер на НФСБ, който пък от своя страна реши да се яви на изборите в коалиция с "Воля" на Веселин Марешки.

Валери Симеонов не е планирал коалиция с Марешки, убеден Каракачанов

Валери Симеонов не е планирал коалиция с Марешки, убеден Каракачанов

По думите му ВМРО иска да продължи "самостоятелно изграждане"