ЦИК прие регистрацията на "Изправи се? Мутри вън!" Партията се регистрира с 5505 подписа. Това съобщи Мая Манолова пред медиите.

На въпрос дали е имало проблем с името на партията по време на регистрацията, Манолова заяви, че не е имало. Ако ЦИК беше отказал, това би означавало, че има натиск отгоре. И допълни, че авторът на слогана "мутри вън" е на президента.

Тя заяви, че целите на партията са свързани с това да има запазване на работните места, както и да се направи реформа на съдебната система.

"Отровното трио" и Манолова отиват на изборите с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!"

"Отровното трио" и Манолова отиват на изборите с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!"

"В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените"

Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза - парламентарин избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и ГЕРБ, този път не само в София, а и в цялата страна, заяви Манолова и добави, че вчера управляващите са изтеглили нов дълг от 300 млн. лева.

Вече има алтернатива на модела на Борисов. Парите вече няма да следват Борисов, а хората. От Европа следващите години ще влязат 30 милиарда лева. Ще използваме тези пари за модернизация на икономиката, за подкрепа на малкия и среден бизнес и за повишаване на доходите на българските граждани. В нашия план са обикновените хора, категорична бе Манолова.

Манолова обяви част от предизборните обещания и те са: отмяна на данъка върху доходите до 650 лева, минималната заплата от 1000 лева и модернизация на малкия и среден бизнес.

Припомняме, че на 29 януари лидерът на "Изправи се.бг" Мая Манолова настоя за оставката на председателя на ЦИК заради "незаконно и нахално решение на комисията, с което тежко се нарушава и на практика се пренаписва Изборният кодекс".

Става въпрос за решение на ЦИК относно имената на коалиците. Във въпросното решение от 27 януари е записано, че "наименованието на коалицията може да съдържа само наименованието на една или няколко от партиите в състава на коалицията".

Преди два дни стана ясно, че "Отровното трио" и Манолова отиват на изборите с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!"