"Изправи се.БГ" и "Отровното трио" се явяват на предстоящите парламентарни избори с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!".

Те ще имат общи граждански листи, в които щяло да има експерти, граждани с каузи, активни и млади хора.

Това обяви председателят "Изправи се.БГ" Мая Манолова на пресконференция в центъра на София заедно с Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от "Отровното трио".

Преимущество на гражданите в листите за изборите обещава Манолова

Преимущество на гражданите в листите за изборите обещава Манолова

Тя подкрепя заявката на президента Румен Радев за втори мандат

Коалицията ще се яви с регистрацията на партиите "Движение България на гражданите", "Движение 21" на Татяна Дончева и Единна народна партия на Мария Капон.

Манолова обяви, че до момента за регистрацията за изборите са събрани 4 000 подписа от цялата страна при необходими 2 500 подписа.

"В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените. Ще представляваме обикновените граждани, а не партийните елити, бизнес кръгове и икономически интереси. Под никаква форма няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС, нито ще управляваме с тях, защото за нас те олицетворяват едноличния и задкулисен модел, срещу който се изправих лично на местните избори през 2019 г.", допълни тя.

Гневът събрал Настимир Ананиев с Отровното трио и Манолова

Гневът събрал Настимир Ананиев с Отровното трио и Манолова

Настимир Ананиев твърдо изключва такава с БСП, ГЕРБ и ДПС

На въпрос дали се очакват проблеми от ЦИК за регистрацията на името, Манолова припомни, че ЦИК вече са направили опит да променят правилата незаконно, така че граждански формации да не могат да се регистрират с наименованията си за предстоящите избори.

"Видяхме как ЦИК се превръща в бухалка на властта и ще се противопоставим с всички методи срещу това. Всеки опит да се спре регистрацията на името "Изправи се! Мутри, вън!" ще е политическа поръчка на ЦИК срещу "Изправи се.БГ", Отровното трио и срещу гражданите", настоя тя.

Техни приоритети ще са повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и чиста природа.

Манолова видя откровен саботаж за изборите

Манолова видя откровен саботаж за изборите

Лидерът на "Изправи се.БГ" настоява за създаване на паралелна гражданска ЦИК

"За да се върне чувството за справедливост в българските граждани, ще направим ревизия на управлението на Борисов и ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари", обеща още Манолова и подчерта, че до края на месеца ще е готова управленска програма с мерки за обикновените хора.

Първата мярка щяла да е отмяна облагането на доходите до 650 лв. Разписани са мерки за подкрепа на малкия и средния бизнес, ще обявят данъчна ваканция в рамките на кризата, щели да гарантират, че парите от Европа ще стигнат реално до малкия и средния бизнес, за модернизация на икономиката и за повишаване на доходите.

Манолова: Срещала съм се с Божков, не ме е финансирал

Манолова: Срещала съм се с Божков, не ме е финансирал

Преди седмица "Изправи се.бг" и "Отровното трио" подписаха споразумение

"Ще подкрепим слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни детски градини и ясли, ваучери за храна, детегледачи и отопление", обясни Манолова.

Тя призова българските граждани, които искат честни избори, да се записват в платформите на демократичните субекти, както и в офисите на "Изправи се.БГ" в страната.

Набрали са близо 7000 доброволци и застъпници, но остават с протегната ръка към "Има такъв народ" и Демократична България за опазване на честността на изборите, посочи Манолова.

БСП готова да разговаря и с Манолова, и с Трифонов за фронт за честни избори

БСП готова да разговаря и с Манолова, и с Трифонов за фронт за честни избори

Покана за среща на неутрален терен