Само двама кандидати има в листата на БСП във Видин след проведеното в четвъртък заседание на Областния съвет на партията. Всички номирани с изключение на един кандидат, са си направили самоотводи, съобщи в редакцията загрижен симпатизант на левицата.

Две места са за гражданска квота, но останалите четири трябва спешно да бъдат попълнени, ако червените искат да се явят с пълна листа. В листата са останали единствено водачът Филип Попов и д-р Цветан Топчийски. Областният председател на БСП във Видин Димитър Велков също си е направил самоотвод.

В профила си във Фейсбук той обяснява, че го е направил, за да запази единството на общинската организация. Той изказва и личното си огорчение, че на заседанието е имало задкулисни действия и публични атаки.

Ето какво е написал Димитър Велков:

Приятели, Благодаря ви за оценката и доверието да ме номинирате за кандидат за народен представител, но взех решение да не участвам в предстоящите избори. На заседанието на Областния съвет на БСП в четвъртък си направих самоотвод. Смятам, че постъпвам правилно с оглед на създалото се напрежение в партийната организация след определянето на Филип Попов за водач на листата.

Заседанието беше предхождано от задкулисни действия и публични атаки срещу мен и останалите кандидати, които бяха излъчени от общинската конференция на БСП във Видин. Това е моят отговор на злонамерените действия, защото за мен е по-важно да се запази целостта на общинската организация, като предпоставка за изборната победа.

Ген. Шивиков влиза в листите на БСП в Пловдив

Ген. Шивиков влиза в листите на БСП в Пловдив

Нинова е категорична, че коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна

Моето личното кариерно развитие не предполага да съм народен представител на всяка цена и без значение на използваните средства. Ще продължа да работя за БСП и за хората като общински съветник, като председател на Общинската организация на БСП във Видин и като председател на Областния съвет.

Захари Захариев: В БСП ограничиха мандатите, за да отстранят определени хора

Захари Захариев: В БСП ограничиха мандатите, за да отстранят определени хора

Все повече централизиране на партията...