"Президентът избра г-н Главчев за служебен премиер с пълната мощ на ГЕРБ." Президентът и ГЕРБ са постигнали разбирателство. Това заяви в студиото на Нова телевизия Даниел Лорер от ПП-ДБ.

"Ще наблюдаваме изключително внимателно избора на министър на вътрешните работи и на електронното управление", заяви той. По думите му тези два поста са ключови за провеждането на честни избори. Това бе и теза на депутатът и член на "Да, България" Антоанета Цонева.

Лорер защити промените в Конституцията като едно от постиженията на предишното управление, за да тръгне съдебната форма, но и да бъде ограничен "президентският произвол". Въпреки че са направили редица компромиси, това е името на това да може да се управлява страната, утвърди Лорер. По думите му един от компромисите е именно налагането на списък от позиции, от които президентът да избира служебен премиер, в случая Димитър Главчев, както стана ясно вчера вечерта.

Кирил Петков не иска в мътна вода да лови риба с Борисов

Кирил Петков не иска в мътна вода да лови риба с Борисов

Лидерът на ПП-ДБ отхвърли поканата на лидера на ГЕРБ в кампанията за уточняване на споразумението и регулаторите

Предложението на ПП/ДБ е било редовното правителство да продължи да управлява до провеждането на избори, но това не е било подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

"Вратата на ДПС се отваря от ГЕРБ, а доколкото ние наблюдаваме ГЕРБ и ДПС са едно. Повтарям, ГЕРБ водят ДПС навсякъде със себе си", отсече Даниел Лорер.

Въпреки това ПП/ДБ не очаква сериозни размествания в следващия парламент, а Лорер не отрече, че е вероятно отново да трябва да се говори за управление и реформи и с ГЕРБ, и с ДПС - "вероятно ще трябва да работим заедно и в следващия парламент".

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Зам.-председателят иска максимално неполитическо служебно правителство

Кампанията на ПП/ДБ ще бъде с положителни послания, но Даниел Лорер не потвърди, че ще е част от листата на "Продължаваме промяната" за Европейски парламент. Това ще се решава днес на партийния форум.

Лорер призова за провеждането на избори 2 в 1, което според него е напълно постижимо към момента.