Бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха седмици наред, предложихме 79 закона на НС, подходихме разумно и мъдро.

Нинова прати бизнеса да търси подкрепа за тока от президента

Нинова прати бизнеса да търси подкрепа за тока от президента

По думите ѝ до момента, в който функционирал кабинетът, бизнесът знаел, че властта им гарантирала компенсации

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за "Панорама" по БНТ. Така оцени тя работата на социалистите в коалиция, ден след като третият мандат бе върнат на президента Румен Радев неизпълнен.

По думите ѝ, през последната 1 година БСП се е променила - от партия, с която никой не е искал да разговаря, са се превърнали в единствената партия, която може да говори с всички.

"И го направихме, водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци, за всяко семейство предстоят изпитания през зимата", каза Нинова.

Според нея се е създала изкуствена истерия да се върне веднага мандатът, а от БСП не са нарушили Конституцията.

Миналата година са държали мандата 11 дни, с молби от всички страни да не се бърза с връщането. Сега е държан 10 дни, настоя тя.

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос, каза тя

Отчете, че комуникацията в коалицията не е била добра. Даде пример - научавали са от медиите за някои решения на "Продължаваме промяната" (ПП), които те не са били обсъждали с партньорите преди това.

От левицата винаги са имали ясна позиция по водещи теми - сред които Северна Македония и гоненето на руските дипломати, настоя Нинова.

Стабилизирана е икономиката, в условия на криза, осигурени са пари за социална политика. 22 млрд. лева социален бюджет е добро постижение, каза Нинова.

Тя призова да се подновят разговорите с "Газпром" за възобновяване на газовите доставки, казвам го от името на българската индустрия, заяви Нинова.

Румен Радев иска нов шеф на КЕВР още днес

Румен Радев иска нов шеф на КЕВР още днес

Хаосът в енергетиката може да прерасне в колапс в икономиката, каза президентът