Съвпадение в програмите на БСП и другите партии от обединената левица е установено на първото заседание на работната група за здравеопазването на предизборното обединение около социалистическата партия

Представителите на формациите са представили своите приоритети и предложения за промени в здравната система, съобщиха от пресцентъра на БСП. Те категорично са обединени около идеята болниците да не са търговски дружества.

Изведени са и най-сериозните проблеми в здравеопазването, сред които тежкото състояние и недостатъчния капацитет на спешната помощ, както и липсата на такава в много райони и малки населени места.

Лявото обединение за изборите се загрижи за мира в Украйна и Зелената сделка

Лявото обединение за изборите се загрижи за мира в Украйна и Зелената сделка

Сред обсъжданите приоритети са и образованието, здравеопазването и качеството на живот

Според БСП и другите леви партии малките болници в отдалечените райони са изоставени от държавата. Те са коментирали също хроничния кадрови недостиг на медицински сестри и лекари и ниското заплащане на медицинския персонал.

Акцент е поставен и върху недостатъчния брой аптеки и липса на такива на места в в малките общини, както и върху проблема с денонощните аптеки, каквито няма и в някои областни градове.

22 общини не са имали аптека през 2023 г.

22 общини не са имали аптека през 2023 г.

Според анализ на ИПИ