Депутатът от ГЕРБ и бивш съосновател на телевизионното предаване "Ку-ку" Любен Дилов-син отговори на лидера на партия "Има такъв народ" и водещ на предаването Слави Трифонов след като Трифонов спомена името му.

Дилов припомня, че пътищата им са се разделили след като Трифонов го е поставил пред избора или предаването "Шоуто на Слави" или партия "Гергьовден".

"Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно..." пише Дилов-син.

Слави Трифонов за Любен Дилов-син: "Духът на "Ку-ку" няма място в ГЕРБ

Слави Трифонов за Любен Дилов-син: "Духът на "Ку-ку" няма място в ГЕРБ

Поводът - Любен Дилов-син си направи самоотвод за комисията по култура

Той уточнява, че никога не е членувал в друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден, накоето и Слави (Трифонов), и Тошко (Йорданов) са основатели. Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев, пише Дилов.

Сценаристът, сега политик признава, че движението му не се е стремило да се превръща в голяма партия и е участвало в различни коалиции. "Някои успешни - "Дядо, баба и внуче" с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, например. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил. гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме", пише Дилов.

Признава, че в последните три години има подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото - въпреки всичко - смятаме, че това е по-добрата приказка за България.

"С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция - обичайното агрегатно състояние на Гергьовден", пише Дилов.

По думите му иронията на историята е непобедима. "Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си. И понеже все още не е много ясно какво окончателно ще избере, желая му кураж. Знам, че не е леко", пише Дилов-син.

Той припомня една стара максима, че "глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи" и така обясни, че избирането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по култура в 47-ото народно събрание е несъвместима с неговите идеи.

"Не съм обсъждал Тошко Йорданов и нямам нищо против Тошко Йорданов - в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание. Още повече, че именно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, заедно с Росен Петров и Николай Русакиев", пише Дилов-син.

По повод поста на Слави в социалната мрежа Фейсбук той уточнява: "Дали можеш да наречеш един човек "уважаеми" или не можеш, до голяма степен зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото народни събрания на новия председател на комисията по култура предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави", пише Любен Дилов-син.

Според него професионалните гилдии сега мълчат за избирането на Тошко Йорданов, защото нямат проблем. "Като нечлен на комисията и аз нямам", пише депутатът от ГЕРБ.

Като се присъединява към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива Нова година, той акцентира, че Бог ни е дарил с най-голямото изпитание: избора.

"Но и Бог не ни подлага на изпитания, с които да не можем да се справим! Дори на Сина си е дал правото на избор и точно този избор е Великия символ, който една голяма част от човечество чества в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства", пише Любен Дилов-син.