Министрите от кабинета "Борисов-3" избраха Малина Крумова за председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от Министерския съвет.

Бившият заместник регионален министър Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" към Министерството на околната среда и водите.

Припомняме, Крумова бе освободена от длъжност след като нейният шеф - министър Николай Нанков подаде оставка и бе назначен от своя приемник Петя Аврамова за заместник министър на регионалното развитие.

През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма. В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е назначена за заместник-министър на околната среда и водите в правителството с министър-председател Марин Райков.

От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика. Ръководи дирекция "Централно координационно звено" до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове.

На 9 май 2017 г. е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".