Лидерът на партия "Изправи се, България!" Мая Манолова и екипът ѝ докараха стадо овце пред столична бензиностанция. Причината, както се изрази тя, е спекулативно надутите високите цените на бензина и дизела, с които управляващите "взели народа за стадо".

Заради своеобразния флашмоб пред бензиностанцията пристигнаха и няколко патрулки на полицията.

На брифинг пред журналисти, даден точно пред овцете, Манолова посочи, че досегашните управляващи смятали хората за овце, които не се информират, не четат и не разбират, че цените на горивото са изкуствено завишени с левче и че хората могат да бъдат баламосвани и могат да бъдат ограбвани като тези животни. 

Нинова възпроизведе модела „Борисов“, заяде се Манолова

Нинова възпроизведе модела „Борисов“, заяде се Манолова

Служебният кабинет трябва да предприеме действия в интерес на гражданите

Досегашните управляващи точно като овцете кротко си усвояваха по левче от всеки литър бензин и на това е време да се сложи точка. Овчиците разбрали и другата измама с 25-те стотинки отстъпка за литър гориво - бензиностанциите, които я ползват, продават с 25 стотинки по-скъпо, а едни 150 млн. лв. плюс още едни 150 млн. лв., дадени от правителството на четворната коалиция, отиват към големите вериги бензиностанции, отчете Манолова.

"Мълчанието на агнетата" - досегашното управление си представяло, че докато хората си мълчат, управляващите си крадат, както се изрази Манолова.

По думите ѝ левчето се разпределя във фирмата, която преработва в рафинерията на "Лукойл Нефтохим" руския петрол и след това същата фирма го продава на бензиностанциите. Въпросната фирма купува евтино руски петрол, продава прескъпо на бензиностанциите и така печели по един лев. 

С хронометър депутати предлагат комисия за цените на бензина

С хронометър депутати предлагат комисия за цените на бензина

Две предложения обсъждат – на ДБ и на ГЕРБ

"Това са няколко серии управляващи. Първите серии бяха под ръководството на Борисов, който играеше мач и футбол с бившия шеф на "Лукойл Нефтохим". Докато Борисов играеше футбол със Златев - Литаско и Лукойл не внасяха данъци в българската хазна", отбеляза Манолова.

Тя призова служебното правителство да се заеме с цените на горивата. Възможностите действия са в няколко посоки - ревизия на рафинерията в Бургас и на фирмите, които оперират в нея. Незабавно трябва да бъдат взети мерки, за да може цените да паднат с левче надолу или държавата да преработва уралски петрол и да го продава на нормални цени на българския народ, настоя Манолова.

"Народът не е стадо, народът няма да търпи. От служебния кабинет се очакват действия - да пресече схемите от газовите доставки, така и при цените на бензините и дизела", подчерта Мая Манолова.