Бившият национален обществен защитник, а сега кандидат за кмет на София Мая Манолова официално откри предизборната си кампания за местните избори пред журналисти и граждани. Това стана от специално издигната шатра пред Националния дворец на културата, която е и щаб на кампанията.

"Кампанията за местните избори започна и това се вижда не просто защото контейнерите с боклук преливат, както видяхме днес, а се изливат върху главите ни лъжи, върху всеки един от кандидатите, които са срещу сегашната власт", заяви Манолова при официалното откриване на кампанията.

"От мен се очаква да кажа нещо приповдигнато, защото предизборната кампания започва, но няма да го направя, защото няма да бъде истината", каза Манолова. Истината е, че кампанията започна отдавна. Подадох си оставката като омбудсман и го обявих публично, добави тя. Според нея се разбира, че кампанията е започнала по лъжите, които излива днешната власт.

Манолова очаква сблъсък на идеи и визия в битката за София

Манолова очаква сблъсък на идеи и визия в битката за София

София е не само центъра, отбеляза доскорошният омбудсман

По думите на Манолова, тя не иска да казва, че нищо не се е променило, защото са се променили улиците, паднали са границите, откриват се нови звезди и светът стремглаво е хукнал напред. Според нея обаче едно нещо остава същото - жаждата за власт на всяка цена, с всякакви средства, през мерзости, съсипване на човешки съдби и нежеланието на хората за такава власт.

Тя посочи, че София не е град, който може да изтърпи такава власт и такова задкулисие. Столицата и нейните граждани не понасят двуличеито и фалша, обобщи бившият национален защитник

"За какво е такава власт - за разпределение на поръчки, сваляне на фоторепортери или журналисти? Кому е нужна тази власт? На госпожа Фандъкова, едва ли, а на кръга, който стои за нея", атакува Манолова управляващите.

Тя даде пример с работата си като омбудсман, защото всички приемали за нормално да стои до майките, да защитава миньорите, да подкрепя пенсионерите, да бъде до хората. "Какво се промени за тези дни?" - запита бившият национален защитник. По думите й властта смята, че го е правила със задни мисли.

"Мая Манолова си е същия човек, не е фалшива и лицемерна. Променят се тези, които искат да си запазят властта. Няма смисъл да се харчат пари, да се харчи алчност и подлост. Няма смисъл срещу мен да се излива всичко от когото и да е, защото гражданите на София имат и знаят своите предпочитания. Те знаят какво искат и кого харесват, какво трябва да се направи, за да може София да бъде такава за каквато си я представят", каза кандидатката за кметския пост в столицата.

Манолова предложи да се премине през кампанията за местните избори с любов към хората. Нека не се променяме, призова тя и допълни, че може да се направи кампания с идеи и мечти в каква София искаме да живеем. "Решение има и то е в нашите ръце, а не в техните джобове", подчерта Манолова и благодари на всички, които са дошли при нея за откриването на официалната й предизборна кампания.

"Заедно с усмивка и настроение ще стигнем до края на кампанията и ще управляваме София заедно, честно и почтено", завърши Манолова.

Петима кандидати за кмет изложиха визията си за въздуха в София

Петима кандидати за кмет изложиха визията си за въздуха в София

Много е важно гражданите да бъдат инфомирани за качеството на атмосферния въздух

От своя страна председателят на Инициативния комитет Никола Вапцаров изтъкна, че зад него стои "цяла рота" и "армия от над 60 човека", които са обявили подкрепата си за Мая Манолова, защото тя е подала ръка, както на него, така и на другите, помогнала е за разрешаването на някаква трудност. "Аз съм тук да й подам на нея ръка, не толкова, защото тя има нужда от мен, а София има нужда от нея. Затова ние сме тук да я подкрепим", обеща Вапцаров.

"Г-жа Манолова е нашият избор за кмет на София. Като омбудсман тя превърна институцията на машина за решаване на проблемите. За това сега ние от Инициативния комитет смятаме, че тя трябва да вдигне топката и да приложи същия модел на управление в Столичната община. Манолова не дели хората на големи и малки, а работи за разрешаване на проблемите на обществото", подчерта Никола Вапцаров. Той иска Манолова да разбие модела на управление, който е създаден през последните години, тухла по тухла. Вапцаров призова хората да помогнат с гласа си Манолова да спечели местните избори.