Надявам се, че кампанията ще бъде сблъсък на идеи и сблъсък на визия за това как да изглежда столицата, а не кална кампания.

Това заяви бившият национален обществен защитник, а сега кандидат за кмет Мая Манолова преди молебена в столичната църква "Света София", с който започва предизборната кампания за местните избори. 

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%

Нашият град заслужава да бъде добро място за живеене, а не просто да бъде град на икономическите възможности, а и добро място за отдих, почивка и да се срещаме с приятели, изтъкна Манолова.

На въпрос на news.bg кое може да се окаже ключовото за местни избори и с какво може да победи, Манолова отбеляза, че ключовото ще бъде една искрена кампанията и реалистични идеи как може да бъде променена столицата.

Според нея много е важно как може да бъде направена София зелен град, как гражданите ще влязат в управлението, как въздухът ще бъде чист, как бихме могли да се преборим с трафика, как общината ще стане дигитална и как управлението би могло да стане честно и почтено. "Най-големият проблем е в доверието към местната власт", каза Манолова. 

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Така се опитвали да я представят Борисов и Фандъкова

По думите й след 30 дни кампанията за местните избори ще свърши, ще отмие доброто и лошото, което се е случило в нея и ние ще продължим да живеем заедно.

Манолова уточни, че в нейния екип са доказани хора, професионалисти и хора, които са експерти в своята област. "Това са хора, които куража да застанат до мен в една тежка кампания, не са приведени, а са със изправен гръбнак", подчерта тя.

Ключовото в програмата на Манолова за местните избори е, че си представя столицата като един чист и зелен град, в който няма презастрояване и всички дишат по-спокойно. "Столицата не е просто София 1000. София е и "Дружба", "Люлин", "Обеля", посочи Манолова.

Тя ще покаже как кварталите могат да изглеждат като центъра - със спортни комплекси, достатъчен брой детски градини и с места за отдих. 

Кандидатите за гласа ни на местните избори на 27 октомври

Кандидатите за гласа ни на местните избори на 27 октомври

Българите с право на глас - 6 227 901 души