Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира пред Би Ти Ви, че премиерът Бойко Борисов сутринта е изказал странна теза, че братя Галеви купували ромски гласове за Йорданка Фандъкова, за да помогнат на Мая Манолова.

"Ако това е ставало в София, как това стана в Силистра - 135 гласа за ГЕРБ и 5 за БСП, Поибрене - 353 на 28, Септември - 315 на 5, Монтана - 476 на 20, Ветрен - 418 на 15, Велинград - 160 на 6, Твърдица - 227 на 28, Лом- 228 за ГЕРБ и 14 за БСП, Петрич - 205 на 9 гласа и още десетки други ромски секции в цялата страна", изтъкна тя.

Нинова заяви, че политическият извод е, че ромите много обичат Бойко Борисов и ГЕРБ в цялата страна и искат управлението им да продължи.

"След тези данни за изблиците на сложни мисли от страна на Борисов логиката мълчи, трябва да се занимае психоанализата, защото в София този вот може да не е надделял, но в Поибрене сигурно е успял", коментира още БСП лидерката.

БСП пита дали Борисов се е срещал с крупни бизнесмени преди втория тур

БСП пита дали Борисов се е срещал с крупни бизнесмени преди втория тур

Премиерът трябва да подаде сигнали и да каже съответните букви след "Б"

Тя добави, че е унизително да гледаш как хората продават гласа си за 20 лева, защото са гладни и трябва да ядат.

Нинова обясни още, че друг голям проблем на тези избори е огромният брой на невалидните бюлетини - 616 116.

"Гласовете на 25% от гласувалите българи са отишли на вятъра. Управляващите умишлено премахнаха машинното гласуване, за да могат да фалшифицират бюлетините, защото машините не отчитат фалшиви бюлетини. Ако не бяха премахнали машинното гласуване 616 хиляди българи щяха да отчетат гласуването си. Затова в момента нямаме реален вот, а резултатът е изкривен", категорична е Нинова.

Мая Манолова се закани на Борисов със съд

Мая Манолова се закани на Борисов със съд

Манолова призова Бойко Борисов да се отърси от страха

Тя обясни още, че корпоративният вот също е огромен проблем пред изборите в България. "Христо Ковачки публично подкрепи Вяра Церовска в Перник, вероятно срещу ангажимента да продължава да гори европейски отпадъци в града и перничани, и софиянци да ги дишат. Бизнес интересът го кара да подкрепя статуквото и всички, които не искат това да продължи са на ход в неделя", заяви Нинова.

Тя обяви още, че МВР вчера е привикало кандидати на БСП за балотажа на местните избори, зад които са застанали всички отпаднали на първи тур кандидати, за да ги профилактира.

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Братя Галеви отвън й помагали

"Преди първия тур извикаха наш кандидат за общински съветник, който черпеше за Димитровден за разпит и взеха баницата му като веществено доказателство, Явор Божанков цял ден беше държан в полицията и разпитван, дали е бил роми, за да гласуват за него. Върху човек, който лепи плакати на БСП в Русе, мутрите на ГЕРБ изляха кофата с лепило, а вчера в Пещера са се събрали всички работодатели от града и са "профилактирали" работниците си и семействата им. Така се правят избори по герберски. Навсякъде, където се предприеха такива реакции, имаше обратен ефект", заяви още Корнелия Нинова.