Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Използвам случая да им кажа - няма да ви се получи. Това заяви за БНТ кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

Според нея обединяващият фактор между партиите от ляво и от дясно, гражданите и неправителствените организации, е желанието за смяна на модела, по който се управлява София.

Тя отново подчерта, че кампанията й се финансира от граждани, а не от партийни централи, корпорации и фирми.

С над 340 мерки "Планът Манолова" реконструира София

С над 340 мерки "Планът Манолова" реконструира София

Манолова подчерта, че няма да бъде кмет в сянка и тя ще отговаря за мерките

Манолова напомни, че тя е гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет, и от 4 години е безпартийна. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни, заяви тя.

По нейни думи върху хора от екипа й се упражнявал натиск и дори получавали заплахи. По тази причина тя определи настоящото управление като модел на страха.

Манолова заяви, че основен неин приоритет е включването на гражданите в управлението на града. Тя ще работи и за пълната дигитализация на Столичната община, така че всеки разход да може да бъде проследен в реално време. Сред идеите на бившия омбудсман е и създаването на блокчейн платформа, на която да бъдат качени всички обществени поръчки.

Общинските съветници на ГЕРБ в СОС обвиниха Манолова в некомпетентност

Общинските съветници на ГЕРБ в СОС обвиниха Манолова в некомпетентност

Заради изнесените данни за обществените поръчки

Като друг приоритет в програмата си Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини. За целта за всяко дете да има място в тях тя предлага отредените терени, които са частна собственост, да бъдат отчуждени.

Тя отново подчерта, че е категорично против сгъстяването на строителството в София. Поради тази причина предлага столицата да се развива на север с изграждане на "софийски "Бевърли хилс" по нейни думи, така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.