В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите. Тя е опитен политик и е учудваща некомпетентността, която проявява по елементарни въпроси. С изявленията си за обществените поръчки, г-жа Манолова показва пълна липса на компетентност за европейските проекти, тяхната защита и изпълнение.

Това пишат в позиция до медиите общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) по повод изказването на Мая Манолова за обществените поръчки в Столична община.

Те определят нейното поведение като заплаха за спечелени проекти и осъществяването на конкретни мерки за подобряване чистота на атмосферния въздух.

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

По думите й става въпрос за непрозрачно харчене на огромен ресурс

До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая, уточняват общинските съветници на ГЕРБ.

Те припомнят, че по времето на кабинета "Орешарски" с гласа на Манолова се е създало Министерство на инвестиционното проектиране, чиято цел била да отклони финансови средства от София и да блокира развитието на града.

Общинските съветници са категорични, че нито една от обществените поръчки, за които Манолова говори, няма да приключат преди изборите.

"В битката на Манолова за София и лакомията ѝ за власт жертва са гражданите", смятат групата на ГЕРБ в СОС.