БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Столичните червени са издигнали 18 кандидати. До днес 16 са си направили самоотвод.

Днес Борислав Борисов си е направил отвод в полза на Манолова. Новината оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова след градския пленум. Предстоят срещи с кандидата да се представи платформата на левицата.

Соцводачът иска сериозен разговор по идеите на левицата за местно управление. Не е достатъчно да подкрепиш някого, поясни лидерът на социалистите. Трябвало да имат общи виждания с Мая Манолова. Нинова обаче е убедена, че с Манолова се движат в една посока.

На въпрос дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, ако не се намерят общи точки, Нинова отговори, че няма начин това решение да бъде променено, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите.

Вярвам, че това ще стане и съдейки по идеите на Манолова за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока, допълни още Нинова, допълват от пресцентъра на червените.

Според Калоян Паргов Манолова има значителни шансове в битката за София.

Корнелия Нинова дава рамо за Манолова, но под условие

Корнелия Нинова дава рамо за Манолова, но под условие

В каква степен тя ще припознае нашата платформа, пита Нинова

Припомняме, че омбудсманът Мая Манолова подаде оставка и се кандидатира за кмет на столицата за предстоящите местни избори, издигната от инициативен комитет.

Тя вече получи подкрепата на АБВ, Земеделски народен съюз, Движение 21 на Татяна Дончева, Път на младите, от ДБГ - партията, създадена от Меглена Кунева, и др.

Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше под въпрос заради прикрито напрежение между настоящия лидер на социалистите Корнелия Нинова и бившето "острие на партията" в парламента. Корнелия Нинова няколко пъти отрече да има такова нещо.

Паргов убеждава, че Мая Манолова ще обедини леви и десни столичани

Паргов убеждава, че Мая Манолова ще обедини леви и десни столичани

Червените решават днес дали подкрепят Мая Манолова за кмет на столицата